Shejpat och tejpat

Lene har varit duktig och tejpat Donas öron för att få den där utställningslooken som domaren vill ha. Vi tänkte testa åtminstone en utställning under Donas valptid. Hon ser ut som en liten tant med huckle :).
Sen har vi övat lite "gå i buren" eller i vårt fall korgen, för vi har inte fått hem bur än, men den är beställd i alla fall. Det gick snabbt att få henne att förstå var hon skulle gå efter tidigare passivitetsträning i korgen, stanna kvar trots störningar funkade också hyfsat tills jag lämnade rummet, då smet busen ut och var nyfiken..
 

13 veckor

Idag är Dona 13 veckor gammal och växer så det knakar. Strax över 5kg vägde hon när hon kom till oss 8 veckor gammal, idag säger vågen 9,8kg! I början ökade hon visserligen med en rasande fart på grund av alla godisar när vi tränar, något vi har fått korrigera en aning :).
 
Så här ser kurvan ut:

Lugn morgon

Idag är vovvarna trötta och sover snällt i sängen efter promenad och lite lek. Tur det, jag har massor av skolarbete att göra idag :).
Det märks - bilden till trots - att Dona börjar bli mer självständig nu och tar längre utflykter själv på promenaderna, bort från mig och Hazel samt är svårare på inkallningarna.. Vi får försöka öva mycket på just det närmsta tiden.
 

Övningar och bilder från dagen, veterinärbesöket och vaccinationen gick utmärkt!

Duktig som kan komma med bollen på kommando :)
 
Dona kan även puss/dutt med nos på kommando, Lenes favoritövning? ;)
 
Stora tjejen!

Lyckligt lottad.

Man är allt lycklig lottad som kan arbeta hemifrån emellanåt. Dock blir effektiviteten en smula lidande när lilla Dona pockar på uppmärksamheten och helst av allt vill sitta i knät när man har text som ska produceras.

Jobbet fick vänta ett tag och istället fick två lyckliga vovvar en go skogspromenad som inte bara resulterade i en påse kantareller utan även två tillfällen att öva hundmöten på.

Hoppas dagen fortsätter bra för ikväll ska Dona få sin 12 veckorsspruta.

Dona 12v tränar "Backa" första gången i köket

Efter dagens valpkurs har vi fått tips om att inte belöna i samband med skällandet, för att få det att minska vid klickerträningen. Det är något vi inte alls tänkt på innan som säkert märks i videon :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=j4sMzlSDZE4&feature=youtube_gdata
 
 

En video på Dona (8v) i trädgården med Lene

http://www.youtube.com/watch?v=PKUiqzh4Kxs&feature=youtube_gdata

 


Bilder på Dona och hennes första 3 veckor hos oss. Hazel är med på några hörn såklart!!


Huvudpersonerna

Det är om oss denna bloggen ska handla om. Hazel 6,5 år och Dona 12 veckor. Förhoppningen är att vi ska kunna blogga om resultaten i träningen med dessa två underbara familjemedlemmar.

Välkommen till vår nya blogg.


RSS 2.0