Dona på hal is

Vi passade på att njuta av solen i helgen och tog oss till havet och Aröd. Det såg jättehäftigt ut när isen hade samlats i tjocka drivor längs stranden och Dona var inte sen till att undersöka :)

Filmade en sekvens när Dona försöker ta sig fram längs med strandkanten på långa vingliga ben:
http://youtu.be/oW1eyeayWpA
 
 
Som vanligt fick Dona gå lös större delen av tiden och skötte sig fint, höll sig nära om det kom någon person i närheten osv, men hon håller gärna full koll på allt och alla i sin omgivning :)
 

Här stannade vi och lekte lite samt övade o bara sitta still och vänta, nog så svårt!

Mycket hundenergi

Medans vi har varit sjuka i både influensa och magsjuka har åtminstone vovvarna hållt sig pigga och friska.
Det märks tydligt på deras energinivå om vi inte aktiverar dem lika mycket som vanligt :)
Märg- och tuggben har gått varma, ett torkat märgben var dessutom större än övriga och orskade visst tumult när Hazel envist försvarade sin trofé - Donas avundsjuka skällande till trots:
 
 
Pannkakan som Dona förväntansfullt jobbade för blev dessutom ögonblicket senare stulen ur matskålen av en lurandes Hazel.. stackars Dona ;)
 
 
 

7 månader och fullt upp

Dona närmar sig 25 kilo och har fyllt 7 månader för ungefär en vecka sedan. En riktig tonårs-Dobermann med andra ord :) Hon har sedan hon var lite varit ganska försiktig av sig när hon stöter på främmande saker, det är dock något som växer bort verkar det som  - hon utvecklas alltmer till en tuffing istället haha.
 
Hemma har vi haft fullt upp med jobb, praktik och badrumsrenovering. Mindre tid till hundträning med andra ord. Det är ändå inte helt negativt för om man har ett litet uppehåll är Dona riktigt, riktigt taggad när man sätter igång igen!
Här hjälper både Hazel och Dona till med att riva gammal våtrumstapet:
 
Favoritläge i sängen med möjlighet att varva spanande efter förbipasserande med sovande:
 
Lek o bus som bara den, ofta skuttandes i piruetter cirkelvis runt Hazel:
 
 
 
 
 

RSS 2.0