Blogg om regn

Efter 2,5 nederbördsfria månader (typ) har regnet kommit till västkusten. Lite gött är det allt då det varit otroligt "dammigt" ute och därmed även dammigt inne =P.
 
Idag var första dagen på jobbet efter en envis förkylning så när jag kom hem hade jag längtat efter doggsen lite extra. En promenad var ett måste trots att världens bästa hundvakt, som för övrigt försåg oss med en fantastisk middag idag (ovan betonas VÄRLDENS BÄSTA hundvakt), och husse sett till att de var ordentligt rastade. Men det regnade ju...
Haaaaaaaaaaazel..... Dooooooona.....ingen av dem fattade hur bra min idee var... Hm Hazel är hyfsat välpälsad men fick ändå ett täcke, samma täcke som Dona använt och numera växt ur... Dona är inte lika välpälsad så hon fick ta på sig mitt galna syslöjdsprojekt, inspirerat av Gabrielle Svahn (http://cajsacavat.wordpress.com/) som är duktig på att sy täcken.
 
Hade tänkt lägga ut en bild på spektaklet men det verkar som om internet cencurerat den.... =P
 
Håll till godo med en rekommendation av en länk till en hemsida ägd av en kompis som är superduktig på rally: http://notascrew.rular.se/blogg.html
 
och en gammal bild =)
Husse busar när bäbisDona sover =)

Ordförståelse

 
Lyssnar vovvarna eller bara chansar de när de "gör som vi säger"?
Jag tror det beror lite på... Hur som helst är det roligt att öva ordförståelse/aktivt lyssnande vilket så klart är viktigt i lydnad men även sätter vovvens koncentration på prov.

Hazel avböjer artigt sådana här övningar men Dona vill gärna försöka. Vi har kört lite olika upplägg, bland annat att ge kommandon (som hon normalt brukar klara av) men med ryggen åt henne. Svårighetsgraden ökade markant men hon lärde sig ganska snabbt vad som väntades av henne. Man kan även i en serie av kommandon byta ut ett av de vanligaste mot något helt oväntat tex "banan" och se om hon har erbjuder ett beteende eller om hon blir kvar i den ställningen som hon kommenderades tidigare. Andel lyckade försök i denna övning har för oss hängt på Donas motivation. Den skall liksom ligga på en lagom nivå. Tredje övningen som Husse började med igår är att ta fram två olika föremål och presentera dem vid namn för Dona. Hon skall sedan nosdutta på det föremål som Husse bestämmer. Detta tyckte Dona var svårt! Oj så hon fick klura och oj vad trött hon blev efteråt =) 
Hazel ställde i varje fall upp på en posering med "sockan" och "råttan" =)

Dona löper

Nu har Dona börjat löpa och med det har en redan sällsynt husefrid blivit än mer flyktig. Hazel är nyfiken och luktar väldigt mycket på Dona, som i sin tur fått extra mycket tonårsbus för sig i form av att springa iväg och busa på egen hand eller bara vara allmänt olydig.. det frestar på tålamodet :)
 
 
En skojjig bild på Hazel som är på väg att tackla klippan:

Förnärmat nybadad och Timmervikbilder

Efter en lång morgonpromenad längs med stranden i vackra Timmervik var hundarna ordentligt leriga överallt. De passade även på att leta upp en trasig fender för att sedan bråka om den och springa ifatt på bryggan.
För Dona blev det första badet nånsin när vi kommit hem. Det gick bättre än väntat, trots att hon knappt ville äta köttebulle när hon var duktig i badkaret :). I skrivande stund ligger hon och soltorkar i trädgården. 
 
Nybadade och lite småsura :)

Härligt väder - vi övar läggande under gång

 
Det är riktigt torrt i markerna nu och både Hazel och Dona njuter av att rulla sig i det gula gräset och bli dammiga ända in på skinnet.. inte lite käckt tycker vi som får städa inne sen :)
 
När vi ändå är ute passar vi på att öva läggande under gång, eller i alla fall snabbare lägganden. Till det använder vi en av Donas favoritleksaker, en paff fotboll med hål i. Vi skojjar med den och tar snabbt undan den, kommenderar "Ligg" och eftersom hon är mitt uppe i leken kastar hon sig snabbt på marken för att ögonblicket därefter bli belönad med bollen. När vi övar snabba lägganden och sedan för in det i fotgåendet under samma träningspass fungerar det helt Ok.
 
 
Roligt är också att vi blivit länkade via en större Dobermann-blogg (som vi såklart kollar varje dag :), www.mlie.se där man kan klicka in sig och läsa bland annat om Dobermannen Anna samt länkar till flera andra liknande sidor.
 
 

RSS 2.0