Tuff inledning på 2013

De sista 10 dagarna har verkligen varit en pärs! Det började några dagar efter jul, då insjuknade Dona med magsjukeliknande symptom. Vår pigga och ystra lilla dam låg i princip hela dagen och bara flämtade. Framåt kvällen fick vi tid hos veterinären där hon fick vätskeersättning och specialkost. Redan dagen efter var hon lite piggare. Men dagen därpå var det Hazels tur att bli sjuk. Hon blev inte lika allmänpåverkad som Dona men symptomen var allvarligare så det blev ytterligare ett veterinärbesök. Diagnosen var att hon var mycket uttorkad med försämrade levervärden. I dagarna två fick hon droppbehandling hos veterinären. Nu är hon dock hemma igen och verkar pigg och glad. Hoppas aldrig de behöver genomlida det igen!
 
Det var nästan så att magsjukan hindrade oss från att delta i My Dog. Men efter att ha rådfrågat veterinären (som bedömde att ingen smittorisk fanns) tog vi oss ändå in tidigt på lördagsmorgonen. Hazel fick stanna hemma och kurera sig, hon hade ändå inte uppskattat arrangemanget.
 
Det var mycket intryck för lilla Dona som var riktigt tuff och orädd. Hon hade mycket glädje av buren som hon kunde krypa in i och koppla av i. Bra med alla burövningar hemma som lärt henne att tycka om den. På själva utställningen (valpklass 6-9 månader) deltog 4 valpar varav 3 stycken var kullsyskon. Dona kom på 4:e plats men det kändes som en seger för matte som var galet nervös. Men Dona uppförde sig som en liten skatt och fick ganska bra kritik. Det roligaste av allt var att träffa Donas kullsyskon med ägare, Donas uppfödare Maria och Gabrielle med superfina Cajsa (från Molecularis C-kull). Det blev massa diskussioner om valparnas härliga upptåg och jämförelser av beteenden och utveckling och en busstund för alla syskon.
 
I den nervösa stressen på lördagsmorgonen glömde vi kameran, men det blev några mobilkort.
Busandes syskon, Hera, Dona och Daisy <3
Så här trött blir man när man är sjuk :(
En bild på Dona från sin bästa sida ;) (Märk öronskuggan mot väggen).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0