På 3-dagars valpkurs utanför Örebro

2:a dagen utav 3 är snart till ända i Kälkesta, strax väster om Örebro. Dona är på kurs som hålls av Klickerklok.se och vi får lära oss massor. Deltagarantalet är ganska litet så vi får skräddarsy innehållet utifrån våra egna mål och behov. Trots att kursledarna är specialister på agility tävlar dem även i lydnadsklass elit med mera. Dona har sagt att hon åtminstone gärna vill börja med lydnadsklass 1 för att sedan testa på diverse olika uppgifter såsom sök/spår eller agility allteftersom, beroende på vad som är roligast. Därför är det bra att vi nu får specialträna en del lydnadsgrunder och viljan till samarbete med föraren med mera. 

Imorgon får vi dessutom, på Donas begäran, öva på att gå fint i koppel med tips från kursledarna. Det ska bli spännande om dem har någon input som vi förbisett, för Dona tycker i dagsläget att det är rätt häftigt att stå som ett spjut i kopplet mer ofta än sällan :).
 
Långa dagar blir det, tur att det är mycket passivitets- och sova-träning i buren eller på filt i knäet för Dona. Att ta det lugnt när andra hundar leker och stojjar är annars något som stört Dona och framkallat en hel del pip och lite skall, särskilt dag 1. Men att ignorera sådant och sedan ge godis när hon suckar och slappnar av har gett bra resultat hittils, mindre otålighet dag 2.
 
Så här trött blir man efter en dag på kurs:
 
Den aktiva delen av kursen är förlagd till ett ridhus i närheten. Massor av goda dofter och hästbajs att äta i smyg! Där har vi övat inkallning med leksak, lek-apportering (gick över all förväntan, gripa och hålla emot!), runda ett föremål och baklängesgående fot. Det har succesivt gått bättre efter att Dona vant sig vid miljön och fått luktat av sig, vilket är fullt förståeligt :).

Nya tag imorgon men vi är redan mer än nöjda av alla goda råd vi fått och det känns jätteskoj. Det vi tar med oss främst är belöningsförväntan, att alltid variera belöningar och placeringar för att överraska och utmana Dona, samt att fortsätta med lek- och belöningsutveckling för att dem ska bli starkare och effektivare.
 
En bild utanför ridhuset:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0