BIR och HP för Dona :)

 
2012-11-17 ställde vi ut Dona på en inofficiell tävling i Romelanda strax utanför Kungälv. Det var vår första utställning nånsin och Lene som skulle visa Dona i ringen var ganska nervös :). Först ut av alla 88 hundarna blev dem också! Domaren var jättesnäll och tipsade och visade hur hon ville ha det. Det blev två fina vänstervarv och Dona visade även de få tänder hon har för domaren. När det kom till att stå stilla var det inte lika roligt men Lene kämpade tappert. Därefter var det dags för att springa lite diagonalt i ringen för att visa trav bakifrån och framifrån. Det var otroligt roligt i jämförelse tyckte Dona som hoppade och skuttade i kopplet mer än nånsin innan! ;)
 
Eftersom Dona var enda Dobermann med i tävlingen blev hon bäst i rasen (BIR) och fick en fin rosett. Dessutom tyckte domaren att hon var en lovande ung valp och tilldelade hederspris (HP). I finalen blev konkurrensen väl hård och både vi och Dona var trötta efter 5 timmars väntan så det var ganska skönt att packa väskan och bege oss hemåt :)
 
 
 
Kritiken löd ordagrant:
Raka fina framben, lite ostabil bak, kunde haft längre underkäke, fina proportioner, fin bröstkorg, bra vinklar fram och bak, trevligt temperament, rör sig vackert från sidan, rör sig bra framifrån, svårbedömd bakifrån. (haha)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0