Minusgrader och platsliggning

I onsdags var det avslutning på Donas kurs ”inledning till tävlingslydnad”. Vovvarna hade varit hos hundvakten hela dagen där fokus ligger på mys och kravlösa promenader så hon var extra shapingtaggad (de är där 1-2ggr/vecka i dagsläget). Kanske kan man skylla på vädret för endast 3 andra ekipage dök upp till Hundens Hus i Frölunda men det kändes ganska lagom och mysigt. Dessutom hann vi gå igenom nästa alla moment som vi avhandlat under kursens gång. Vi provade ett nytt moment, platsliggning, vi var inte riktigt säkra på om lillan skulle ha ro till att ligga i två hela minuter, men jojjemen, hon låg allt kvar! Men då skall det tilläggas att jag inte gick så långt ifrån henne.
 

Donas mage är under kontroll och hon är tillbaka på normal fodergiva.

Snön och kylan är underbar och hundarna tycker det är urgött att rumla runt men det är lika mysigt att komma in till brasan och värma sig igen. Idag har det varit mellan -22 och -17 på morgonen, då börjar Hazel tycka det är lite obehagligt att det fryser i/under tassarna och stannar till och ser sur ut. Uppdraget blir då att gnugga/värma tassen, sen är hon igång igen :). Dona med täcket på känner inte av kylan alls verkar det som.

Kramas och gräva i snön är bäst!
 
 
Vi höll oss till en skottad grusväg, Hazels tassar tyckte inte om den djupare snön i den här kylan
 
Avslutande attack precis utanför huset innan vi går in igen.. :)

Kommentarer
Postat av: Maria

Vad kul att kursen gått så bra och visst är det så att de är extra taggade om de fått vara lite mindre aktiva innan träning ;) Jättebra med platsliggningen, träna länga på nära håll och utöka tiden före avståndet;) Härliga vinterbilder på tjejerna i snön <3

2012-12-08 @ 09:22:22
URL: http://www.molecularis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0