Dona hos fabbror doktorn

Oj vad rädda vi blev när vi upptäckte att  Dona var stor som en fotboll runt magen idag! Vi hade precis gett henne middag som hon av någon anledning tvekade att äta upp?! Det har aldrig hänt förut - någon mer matglad finns nog inte... Kunde det vara magomvridning?
 
Inom 30 minuter var vi på Blå stjärnan för att undersöka vad hon kunde ha fått i sig, hon hann kräkas upp lite av middagens mat på vägen. Väl där var Dona väldigt dämpad och la sig ner på marken flera gånger, vi var jätteoroliga. Djursjukvårdarna bedömde dock tillståndet som stabilt och vi fick vänta på vår tur. Efter cirka 2,5 timmar fick vi komma in på röntgen som visade en oerhört uttänjd magsäck som var full av inget värre än massor av hundmat. På något sätt måste Dona kommit åt att öppna en fodertunna och i smyg glufsat i sig tills det bara inte gick mer..
Veterinären ordinerade kräkmedel och lilla Dona mådde inget vidare för stunden men blev snabbt bättre och piggare efteråt.
Nu när vi hemma igen efter ett 5 timmars äventyr som ändå slutade väl :) Nu väntar specialkost i ett par dagar för att lindra en irriterad magsäck.
 
Så här trött och svullen var man på akuten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0